Cov txheej txheem:

DEF Eindopdracht DIY DC Tsav: 5 Kauj Ruam
DEF Eindopdracht DIY DC Tsav: 5 Kauj Ruam

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Tsav: 5 Kauj Ruam

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Tsav: 5 Kauj Ruam
Video: PRESTIN Ft. YASMI - Nuj Nplhaib Thiab Ntxawm (Cover) 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
DEF Eindopdracht DIY DC Tsav
DEF Eindopdracht DIY DC Tsav

Dit yog hoe het eindproduct eruit ziet. De DC lub cav yog aangesloten aan een Arduino tuag als voeding dient.

Kauj ruam 1: De Basis

De Basis
De Basis

Peb zijn begonnen ntsib een plankje en (een stapeltje) magneetjes. Nyob rau hauv het plankje yog een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen rusten.

Kauj Ruam 2: De Spoel

De Spoel
De Spoel

Vervolgens hebben peb een kleine spoils gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan loj heev gesoldeerd. Zo kan er stroom lopen van de ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zacht vastgeklemd aan de spoil zodat deze op hun plek blijven en met de de spoil kunnen draaien. Merk op dat er ob peb koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit yog om de spoil tom qab hauv het thav duab niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Cia er op dat de spoil en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig ntsib het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar is, zal hij niet goed meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Nrog een zwaardere spoil yog een grotere stroom en/ntawm een sterkere magneet nodig.

Kauj ruam 3: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Omdat wij een DC motor bouwen, moeten we één kant van de assen isoleren, zodat de stroom elke rotatie wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit ntsib op maat geknipte stukjes kab xev te doen om dit goed zichtbaar te maken.

Kauj Ruam 4: Het Frame

Het Ncej
Het Ncej

Nu moet de spoel nog ergens in kunnen draaien. Dit hebben wij gedaan door de assen te laten rusten in een koperen (en dus geleidend) thav duab. Er is gebruik gemaakt van de sneden in het plankje om stabiliteit van het koperen thav duab te verzekeren. Dit thav duab yog op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: txawm hoog) voor de assen zodat de spoil niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden tuag loj zitten m.b.v. ib qho kroonsteentje.

Kauj Ruam 5: DC Lub Cev Muaj Zog

DC Lub Cev Muaj Zog
DC Lub Cev Muaj Zog
DC Lub Cev Muaj Zog
DC Lub Cev Muaj Zog

Als laatste yog het een kwestie van hauv elkaar zetten. Het thav duab hauv de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Cia hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de rustpositie van de spoil met de de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

Een leuke toevoeging aan deze DC lub cev muaj zog yog ib txwm Arduino als voeding te gebruiken. Daarmee kan bijvoorbeeld de spanning geregeld worden, waarmee je de motor sneller of juist minder snel kan laten draaien. Ua tiav!

Pom zoo: