Cov txheej txheem:

Hawj & Me: 7 Kauj Ruam
Hawj & Me: 7 Kauj Ruam

Video: Hawj & Me: 7 Kauj Ruam

Video: Hawj & Me: 7 Kauj Ruam
Video: Rau Siab Kawm Ntawd Maiv Twm & Me Nyuam Kub (Tub Hmoov) New Song 2023-2024 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim

Hawj & kuv yog een Ambilight tuag reageert op video. Dit project yog aangeleverd qhov rooj de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Een werkend tastbaar prototype tuag gebruikt maakt van Arduino en een interactie tussen gebruikers ntawm een interactie tussen een gebruiker en een systeem realiseert.

Davey Verhoef - Game Game - G & I1D.

Khab nias:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Kauj ruam 1: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

-Ua Arduino

- Vaj Huam Sib Luag Mount USB B naar Micro-B kabel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1mm DC ntsaws

- 2.1mm DC chim jack (poj niam) - Vaj huam sib luag mount

- Digitale RGB LED -strip WS2812B - 30 LED - 1M

Kauj Ruam 2: Txaj txaj

Txaj
Txaj

Laten peb pib ntsib nrog LED-strip te strippen zodat we de Data, GND en 5V tus pin sib nrug van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de de Data kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED -strip aan de 2.1mm DC chim jack (poj niam) - Vaj huam sib luag mount.

Strip de Panel Mount USB B naar Micro-B kabel en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doorstuurt naar de Arduino.

Kauj Ruam 3: Laad De Arduino Code En Test

Laad De Arduino Code En Test
Laad De Arduino Code En Test

Binnen dit project lo lus zowel Arduino als Ua gebruikt. Zorg tau lees paub tag nrho cov ntaub ntawv ntawm FastLED toevoegt aan je Arduino Libraries en download deze code. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LEDs tuag je hebt en check lijn 47 om te checken ntawm de goeie LED-strip yog aangegeven. De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B chipset en GRB xim xaj. Om je strip te kalibreren kan je txawm kijken bij de FastLED cov ntaub ntawv. Tshaj li algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LEDs hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Processing componenten nodig van de Adafruit txoj haujlwm txoj haujlwm. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer txawm tias een aantal lijnen aan te passen; aantal LEDs op raws li 29 hauv cov khoom siv hauv xov tooj cua 44. Als de Arduino het enige COM apparaat yog dat yog aangesloten, thiab moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, sojntsuam thiab Serial.list () [1]. Test de app en met een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-strip.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel tau ntsib Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

Kauj Ruam 4: LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm

Peb tau txais cov LED-strip solderen thiab monteren op het scherm. Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

LEEJ TWG! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit yog de richting tuag je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din en GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het pib van de strip!

Kauj Ruam 5: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu yog het txawm kijken ntawm al het soldeerwerk goed yog gegaan. Pib de xim swirl en kijk ntawm alles werkt. Als je tevreden bent ntsib kuv teeb tsa, thiab kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan peb nu verder tau ntsib nrog software.

Kauj Ruam 6: Adalight Configureren

Adalight Configureren
Adalight Configureren

Txheeb cais tus kheej LED teeb rau hauv cov lus hauv software. Qhib Adalight.pde hauv kev ua en verander hauv lijn 87 hoeveel pixels je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Hieronder vind je een regel ntsib "ib -LED cov ntaub ntawv" - dit is een lange lijst waarin alle LEDs rondom de tv worden gedefinieerd. Elke LED lo lus gedefinieerd qhov rooj 3 tus lej:

- Txheeb xyuas tus lej (Dit yog hoogstwaarschijnlijk 0, ntau npaum li koj tuaj yeem ua tau).

- X coördinaten (0 yog txuas nrog als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 yog de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een cov cuab yeej geschreven tuag dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een kho geschreven voor widescreen films.

Cia goed op ntawm je geen cov lus sib txuas ntxiv ntawm kev zawm hniav hebt staan.

Kauj Ruam 7: Zaum Rov Qab thiab So

Zaum Rov Qab thiab So
Zaum Rov Qab thiab So

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de € 50 een ambilight systeem gebouwd!

Pom zoo: