Cov txheej txheem:

Reagerende Audiolamp: 9 Kauj Ruam
Reagerende Audiolamp: 9 Kauj Ruam

Video: Reagerende Audiolamp: 9 Kauj Ruam

Video: Reagerende Audiolamp: 9 Kauj Ruam
Video: #MySkool: Fisiese Wetenskappe Les 9 2024, Lub kaum hli ntuj
Anonim
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp

Ik heb dit project gemaakt voor mijn keuzevak "SMART objects".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens thiab muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Zoo heev li os phooj ywg sib pab os phooj ywg. dat lo lus gedaan qhov rooj ib txwm RFID pas. Dit functioneert als aan knop omnodig gebruik te voorkomen. Hij moet wel weer nrog 10 minuten stoppen en wachten tot er weer een RFID pasje langs komt.

Kauj Ruam 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

Kauj ruam 2: Arduino Nano

Arduino Nano Cov
Arduino Nano Cov

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk mus tas li solder.

Kauj Ruam 3: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor yog gebaseerd op een microfoon en een amplifier. De amplifier yog een lm358. De Sensor heeft een digitale sensor thiab een analoge sensor. Nrog een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen lossis vergroten.

Tus tsim tawm: Sensor npe lm358

Kauj Ruam 4: De RFID Reader

Los ntawm RFID Reader
Los ntawm RFID Reader

De RFID nyeem ntawv werkt doordat je met een mastercard een RFID tag kan toevoegen en hiermee een signaal kan geven als er eentje voorgehouden wordt. Als er een RFID tag voorgehouden wordt dan kijkt hij ntawm dat hij toegang heeft. Als de RFID tag toegang heeft gaat hij een signaal doorgeven aan de Arduino nano. Tuag zorgt er dan voor dat de coj aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren ntsib behulp van de geluidsensor.

RFID nyeem ntawv: Cov ntaub ntawv

Kauj Ruam 5: Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding
Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Ua raws li cov lus pom zoo los ntawm kev sau npe lm317. ik gebruik deze doordat ik ntsib mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb ntsib deze voedingsregelaar.

de formule van de lm317 yog Vout = 1.25 * (1 + R2/R1). hierbij yog bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 yog de 100 en 10 samen, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: lm317 lub laij lej

De lm317 kan tot een spanning van 37 volt hebben als ingang. hierdoor kan je de 12v adapter vervangen qhov rooj een 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

ntawv lm317

Kauj Ruam 6: Elektrisch Circuit Voor Led

Elektrisch Circuit Voor Led
Elektrisch Circuit Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de teeb. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een digitale output voor de coj. de coj krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De codering voor de Arduino heb ik toegevoegd. De codering zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input van de geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

Hauv de codering zit ook een voorzorg voor het vastlopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

De leds heb ik gemaakt qhov rooj RGB coj sawb (Ledstrip) op een pvc buis te plakken. de pvc buis heeft een diameter van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Je hebt een aansluiting voor 5V voor de GND en de digitale input van de arduino nano.

Kauj Ruam 7: Elektrisch Circuit Voor RFID

Elektrisch Circuit Voor RFID
Elektrisch Circuit Voor RFID

Nyob hauv tsev/uit knop heb ik gekozen voor een RFID lossis. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan ntsib de masterpass iemand toevoegen ntawm verwijderen aan de teeb.

Het yog wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet tuag aan de ledstrook) aan de av verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie kev xav.

Los ntawm programmering heb ik toegevoegd.

Deze programmering yog niks meer thiab een voorgecoodeerde cov ntaub ntawv tuag je kan invoegen hauv het programma. het is te openen bij: File> Piv txwv> MFRC522> Accesscontrol

er yog al veel te vinden hauv de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#define COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led ntsib de bijbehorende tus pin.

je moet ook een #define relay 5 neerzetten voor de Relay tus pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten ntsib een bepaalde tijd hauv thib ob.

je moet bij de tso cai (300) veranderen qhov rooj tso cai (lockDelay).

Kauj Ruam 8: Totale Schakeling

Kauj ruam 9: Tom ntej no

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Ik heb de behuizing gemaakt ntsib behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi qhov rooj te laten ntsib plexiglas raampjes erin gemaakt. nws yog melkwit plexiglas. dit yog de plexiglass tuag ik heb gekocht: Plexiglass.

het ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt ntsib Adobe illustrator. om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB liab. Ik heb het ontwerp voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.

Pom zoo: