Cov txheej txheem:

Magische Antwoord Doos: 5 Kauj Ruam
Magische Antwoord Doos: 5 Kauj Ruam

Video: Magische Antwoord Doos: 5 Kauj Ruam

Video: Magische Antwoord Doos: 5 Kauj Ruam
Video: GEDETAILLEERDE ANALYSE van de zoektocht In de hitte van het eeuwige vuur - VERBORGEN BERICHT en ALL 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Image
Image

Hallo daar, vandaag gaan we een kijkje nemen in de bouw van de "o zo fantastische" Magische antwoord doos. Nws yog ib qho apparaatje waar je een "Ja, Nee" vraag aan kunt stellen voor die momenten dat je twijfelt over een beslissing.

Voor het bouwen van de basis van deze doos heb je een aantal onderdelen nodig tuag voor de functionaliteit zorgen. De aandacht gaat niet naar de behuizing, daar mag je zelf iets leuks voor verzinnen, ik heb een vet mooie doos gemaakt van lego.

Tus nqi ntawm cov khoom siv sib xyaw ua ke yog qhov ua tau zoo tshaj plaws los ntawm cov kws tshaj lij:

  • Cwj mem en papier (ntawm cov lauj kaub)
  • Karton
  • Schaar
  • Arduino Ib
  • Breadbord/PCB
  • DC tsav (4, 5 V - 9 V)
  • Jumper Wires/Arduino draadjes
  • Laub khawm
  • 220 ohm siab tshaj plaws
  • Een hoop lego (hoeft niet per se, je mag ook wat anders gebruiken)
  • Ib yam li lub hnub qub ci ntsa iab dhau los ntawm lub hnub qub

Kauj Ruam 1: Bouw Het Arduino Circuit

De Code Voor Je Arduino
De Code Voor Je Arduino

Als je niet weet hoe een arduino werkt, thiab hoeft je alleen maar dit schema na te bouwen. Als je wel weet hoen een arduino werkt thiab hoeft je alleen maar dit schema na te bouwen.

Vrij simpel toch.

Cia peb mus zoo li cov txiv kab ntxwv draadjes van de knop en de motor hauv bij de goede nummertjes van de arduino zitten, en kijk goed naar de kleuren van de draadjes van de motor.

Kauj Ruam 2: De Code Voor Je Arduino

Rub tawm cov lus onderstaande code naar je arduino ntawm Arduino cc. Als je niet weet wat Arduino cc yog maar toch bij stap 3 bent gekomen, zoo tshaj raar, hauv dat geval kun je naar de volgende lub vev xaib.

Hier yog de code, deze kun je kopiëren en plakken:

#suav nrog

rau TurnGoal = random (0, 167); tig = 167; bool Khawm = cuav; int Tsis siv neeg = 0;

Servo tsav;

teeb tsa tsis muaj dab tsi () {pinMode (7, INPUT); servo.attach (5);

}

void loop () {yog (digitalRead (7) == HIGH) {Khawm = muaj tseeb; Tig = 167; Tsis ua haujlwm = 0; TurnGoal = random (0, 167); }

yog (Khawm == muaj tseeb && Turn! = TurnGoal) {Turn = Turn - 1; ncua (40); yog (Tig == TurnGoal) {Khawm = tsis tseeb; }}

yog (Tsis siv neeg! = 250 && Khawm == tsis tseeb) {Tsis siv neeg = tsis ua haujlwm + 1; } lwm yog (Tsis siv neeg == 250 && Tig! = 167) {Tig = Tig + 1; } servo.write (Tig); ncua (40); // Ncua me ntsis txhawm rau txhim kho kev sim sim ua tau zoo}

Kauj Ruam 3: Maak Een Antwoorden Schijf

Maak Een Antwoorden Schijf
Maak Een Antwoorden Schijf
Maak Een Antwoorden Schijf
Maak Een Antwoorden Schijf

Sinds de motor tuag peb gebruiken 180 graden kan draaien maken peb een ib nrab cirkel ntsib antwoorden. De motor krijgt een wijzer en komt in het midden van de schijf waardoor deze tom qab een antwoord aan kan wijzen.

De wijzer draait van links naar rechts, dus ik heb op de antwoord schijf links negatieve antwoorden en rechts positieve antwoorden gezet.

Je hoeft geen "Ja, Nee" schijf te maken, je kan ook verschillende kleuren op de schijf zetten zodat je in de ochtend kan vragen welke kleur shirt je aan moet ofzo zoo tshaj plaws, npaj ook weer tijd ntsib kleren uitzoeken.

De schijf zelf yog van papier gemaakt en uitgeknipt. Daarna heb ik precies dezelfde vorm uit karton geknipt om er onder te leggen zodat het papier niet uit elkaar zakt. Je kan het papier ook op het karton lijmen, ik heb dit niet gedaan xav ik ben rebels, maar als je wilt kan dat.

(Kuv yuav tsum tau ceev faj txog qhov xwm txheej ntawm het bouwen van een thav duab)

Zet de motor en de schijf in elkaar, en plak een wijzer aan je motor. Ik heb hiervoor een lang lego stokje gebruikt, maar je kan hier ook een sateprikker of een potjood voor gebruiken ofzo.

Test nu je hele opstelling.

Kauj Ruam 4: Het Frame Voor Al Je Elektronica

Het Frame Voor Al Je Elektronica
Het Frame Voor Al Je Elektronica
Het Frame Voor Al Je Elektronica
Het Frame Voor Al Je Elektronica
Het Frame Voor Al Je Elektronica
Het Frame Voor Al Je Elektronica

Als het goed yog heb je na de voorgaande stap eigenlijk het khoom al kunnen testen. Het cov khoom yog tsis muaj nuj nqi. Nyob rau hauv cov ntaub ntawv ntawm qhov tseem ceeb yog dab tsi ook wat meer vrijheid om te knutselen. Ik heb dus van lego een doosje gemaakt ntsib een hendeltje dat op de knop drukt zodat de elektronica uit het zicht yog.

Als je echt heel graag mijn doos na wilt bouwen dan kun je goed naar de foto's kijken, het is een doos van grote lego blokjes, niet zo luj bijzonder.

Wat wel belangrijk yog, ook wanneer je een doos van andere materialen maakt, vergeet niet ruimte binnen de doos qhib te laten voor de kabels. De kabels zijn nogal stevig, waardoor ze niet goed blijven zitten als er veel druk op staat doordat je ze in een te kleine ruimte duwt. Verder niet vergeten om gaten hla te laten om de kabels uit de doos te laten steken als dat moet.

Kauj Ruam 5: Stel Je Magische Antwoord Doos Een Vraag

Stel Je Magische Antwoord Doos Een Vraag
Stel Je Magische Antwoord Doos Een Vraag

Stel een vraag en druk op de knop! (Ntawm trek aan de hendel tuag op de knop drukt hauv mijn geval)

Lub caij ntuj no txias txias, lub caij ntuj no txias txias,

  • Ben yog bang in het donker?
  • Ben je blij ntsib je naam? Ben je een avondmens?
  • Ben kuv yog tus optimist?
  • Puas yog kuv tus kheej?
  • Puas yog flexibel?
  • Koj puas paub?
  • Ben yog geworden dab tsi yog wilde worden als zoo?
  • Ben yog impulsief dab tsi betreft kuv beslissingen?
  • Puas yog kuv tsis nco qab lawm?

Jammer dat het vragen zijn die je beter zelf kunt beantwoorden, maar dat krijg je ervan als je niet zelf je vragen bedenkt.

Ua tsaug ntau!

Pom zoo: