Cov txheej txheem:

Dynamo: 5 Kauj ruam
Dynamo: 5 Kauj ruam

Video: Dynamo: 5 Kauj ruam

Video: Dynamo: 5 Kauj ruam
Video: 220 В переменного тока от 12 В 90 А Автомобильный генератор переменного тока 1000 Вт DIY 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Dynamo
Dynamo

Als een spoil zich in een veranderend magneetveld bevindt, zal er een geinduceerde stroom in de spoof ontstaan. Nws yog lub hauv paus uas peb tau txais txiaj ntsig los ntawm lub zog dynamo uas koj tau ua.

Kauj Ruam 1: Cov Khoom Siv Hauv Cov Khoom Siv

De materialen tuag nodig nodig zijn voor dit project:

- 0.5 hli txoj kab uas hla geleidend koperdraad

- 2 staafmagneten ntsib een houdkracht van txog 10 kg

- pvc buis ntsib een txoj kab uas hla 70 mm

- lub teeb ci ntsa iab

- lego tandwielen

- lego cov ntaub ntawv

- ducktape

- daim ntawv qhia zaub mov

- coj teeb

- 2 daim ntawv qhia zaub mov

- ferrofluid

- yas yas

Ua raws li cov lus pom zoo hauv qab no:

- spoelendraaier

- lijmpistool

- soldeerbout

- stanley kuv

Kauj Ruam 2: Het Maken Van De Spoel

Het Maken Van De Spoel
Het Maken Van De Spoel

Om de spel te maken gebruiken we de pvc buis, de koperen draad en een spoelendraaier. Maak de pvc buis aan de spoelendraaier loj heev en plak een de koperdraad aan de pvc buis. Qhov rooj nu te draaien aan de hendel van de spoelendraaier, kunnen er in relatief korte tijd veel windingen worden gemaakt. Om de spoel werkend te krijgen is het niet nodig om alle windingen precies netjes op elkaar te krijgen, maar het is belangrijk dat de hele pvc buis wordt bedenkt met koperdraad.

Als je klaar khoov nrog het draaien kun je de draad afknippen. Tswv yim: hou aan beide kanten een speling van ongeveer 20 cm zodat je het koperdraad makkelijker kunt doorverbinden. Ook kun je met een lijmpistool de draden een beetje aan elkaar vastlijmen zodat deze beter bij elkaar blijven..

Kauj Ruam 3: Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard

Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard

Om de spoel te verbinden met het breadboard moet je eerst met een stanley mesje de buitenste laag van het koperdraad aan de twee uiteindes verwijderen. Doe hetzelfde ntsib de de breadboard draadjes en soldeer vervolgens het koperdraad thiab het breadboard draadje aan elkaar loj heev. De spoil, evenals de ledlampjes, kunnen vervolgens zoals op de afbeelding te zien is in het breadboard worden geplaatst.

Kauj Ruam 4: Het Draaisysteem

Het Draaisysteem
Het Draaisysteem
Het Draaisysteem
Het Draaisysteem

De makkelijkste manier om het draaisysteem te maken is met behulp van lego. Zoals weergegeven in de afbeelding kan een snel draaiend systeem gemaakt worden door een groot tandwiel ntsib een klein tandwiel te verbinden en loj te maken aan een legomuur. Aan het grote tandwiel moet een handvat worden vastgemaakt. Plak vervolgens ntsib ducktape de twee staafmagneten op een lego staafje en maak dit staafje loj heev een de kleinere tandwiel. Als je nu de spoil (tuag al aangesloten is op het breadboard) voor de staafmagneten zet en vervolgens de magneten laat ronddraaien, zal het ledlampje gaan branden.

Kauj Ruam 5: Kev Xaiv: Ferrofluid

Kev xaiv: Ferrofluid
Kev xaiv: Ferrofluid

De ferrofluid wordt gebruikt om het magneetveld rond de opstelling zichtbaar te maken. Wanneer je ntsib ferrofluid gaat werken yog het belangrijk om de tafel waarop je werkt goed af te dekken en om oude kleding te gebruiken, xav als de ferrofluid in je kleding komt dan krijg je het er niet meer uit. Zoals hauv de afbeelding te zien yog hebben wij de ferrofluid hauv een yas bakje gedaan wat ntsib een lijmpistool dicht yog gelijmd. Nws yog qhov tseeb uas peb tau piav qhia los ntawm kev tsim cov hlau nplaum sib nqus. Zo yog het mogelijk om het veranderende magneetveld hauv de opstelling te zien.

Pom zoo: