Cov txheej txheem:

Arduino Pedometer: 3 Kauj Ruam
Arduino Pedometer: 3 Kauj Ruam

Video: Arduino Pedometer: 3 Kauj Ruam

Video: Arduino Pedometer: 3 Kauj Ruam
Video: How to make Pedometer with Arduino || Pedometer Project || Fitness band DIY 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Arduino Pedometer Tus Kheej
Arduino Pedometer Tus Kheej

Vandaag gaan peb een ua-hloov stappenteller maken ntsib Arduino.

Khoom siv

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

1 x 16 x 2 LCD

1x aethdx co hloov

1 x Arduino Uno

1 x 220 ohm resistor

(Jumper) Kabels

Kauj ruam 1: Programmeren

Programmeren
Programmeren

Het programmeren van de stappenteller yog het eenvoudigste gedeelte. Kuv tau ntsib nrog qhov tseem ceeb tshaj ntawm van de LiquidCrystal lub tsev qiv ntawv en vervolgens initialiseer je de LCD: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal lcd (tus pin 1, tus pin 2, tus pin 3, tus pin 4, tus pin 5, tus pin 6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Xaiv en de Nyeem/Sau van de LCD, deze zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3,4i5 ib.

Vervolgens initialiseer je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor en een integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

Hauv kev teeb tsa tus tshaj tawm hais tias kuv yuav xav tau hebben, tag nrho deze LCD standaard een 16x2 yog werken peb dus ook ntsib 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste tekst erop afbeelden qhov rooj lcd.print hauv de teeb tsa te gebruiken, dit hebben wij gedaan ntsib het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

Hauv de loop ga je tshaj tawm tias tsis muaj qhov sib txawv sensor op gebaseerd yog, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit yog bij ons A1 note: dit moet wel op een analoge pin!

Kauj ruam 2: Qhib

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar yog kan je beginnen ntsib het opzetten van de potentiometer. De qhov rooj ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analog pin. Lub tshuab hluav taws xob yog LCD. Om te pib yog het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldeert om los tiv toj te voorkomen.

Zet een potentiometer (draaiknop) op het breadboard ntawm sluit hem aan ntawm jumpercables. Dit yog belangrijk voor de keeb kwm yav dhau-coj van het LCD scherm.

Nws tsis txaus siab rau koj tus kheej. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Av van potentiometer (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Voltage ntawm Common Collector) - De naam geeft het al weg, voltage, deze moet op de 5 volt.

VU (Volume Unit) - De wiper van de potentiometer (middelste tus pin), dit regelt het contrast van de background -LED

RS (Sau Npe Xaiv) - Moet op een tus lej digital, hauv ons geval staat die op 12.

RW (Nyeem/Sau) - Moet op de av

E (Pab kom) - Moet op een tus lej tus lej, hauv ons geval staat tuag op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen tsim cov lus.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digital pins, hauv ons geval yog dat DP 2 t/m 5

LED - Tsau ob peb pinnen heten beide LED. De linker LED yog de anode en de rechter LED yog de kathode. De anode sluit je met een 220V resistor aan op de 5 volt. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de av.

Kauj ruam 3: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Qhov no yog txhua yam uas kuv tau ua los ntawm lub zog een werkende potentiometer hauv elkaar te zetten. Natuurlijk yog het ntsib zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en lub qhov rooj tuag ncaj qha onder de Arduino te doen bespaar je zo luj veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij hla te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Pom zoo: