Cov txheej txheem:

Togglefunction Tutorial: 9 Kauj Ruam
Togglefunction Tutorial: 9 Kauj Ruam

Video: Togglefunction Tutorial: 9 Kauj Ruam

Video: Togglefunction Tutorial: 9 Kauj Ruam
Video: The jQuery Hide, Show, and Toggle Functions 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Togglefunction Tutorial
Togglefunction Tutorial

Nyob rau hauv

Kauj ruam 1: Software

Software
Software

Sedan nyob rau hauv software

Kauj Ruam 2: Txhim Kho Arduino

Txhim kho Arduino
Txhim kho Arduino

Välj det alternativet som passar bäst till din dator

Kauj Ruam 3: Starta Med Arduino

Pib Med Arduino
Pib Med Arduino

Yog leej twg xav tau no hu rau kuv tau nawb. Eller tseem tsis tau muaj lub laj lim tswv yim.

Kauj ruam 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

Vi ska skriva grejer nyob rau hauv "void setup ()", det som man skriver under där sägs bara en gång till arduinon. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med att skriva "pinMode (7, INPUT);", 7: an säger till Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT så säger man att det kommer att komma ström från 7: an.

Sedan där hauv qab så skrev vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12: ib sher rau arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT så säger vi att tar emot ström där.

Kauj ruam 5: Int

Int
Int

Det som skrivs i "void loop ()" kommer sedan att köras om och om igen hela tiden tills txiv neej stänger ner programmet sen när txiv neej sätter på den.

Frrst skriver vi "input = digitalRead (7);", då säger man till att "input" ska läsa vad som kommer från nummer 7 nyob zoo.

Koj tuaj yeem nkag mus rau lub vad "input" ntawm qhov tau txais. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" likr lika med 0. "int" attr att man ska definiera en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då säger vi att "input" likr lika med 0 i början. Koj ska sedan sätta på en knapp på kopplings bordet. Så när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

Kauj ruam 6: Boolean

Boolean
Boolean

Ua kom zoo dua nyob rau hauv int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Boolean los yog tus txiv neej tuaj yeem hloov pauv qhov tseeb lossis qhov tseeb. Denna variabel kallar vi xwb nu pin0n. Detta kommer sedan att vara om lampan lyser så kommer det att vara tseeb annars kommer den vara cuav.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. yog-satser är väldigt khiab mis att vet och används kuv tus thawj xibfwb alla program idag. Tsuas yog denna kod betyder att om input likr lika med 1 och pin0n är cuav då blir pin0n tseeb. Annars om input är 1 och pin0n är tseeb så blir pin0n cuav. Cov tswv yim kommer sedan att vara 1 när vi trycker på knappen på kopplingsbordet.

Kauj Ruam 7: Yog-sats Txog

Yog-Sats Till
Yog-Sats Till

Hauv qab förra if-satsen så ska du skriva en txog if-sats som ska säga txog att om pin0n truer tseeb så ska den skicka ut ström genom chaw nres nkoj 12 annars om pin0n är cuav så ska den inte skicka ut någon ström från chaw nres nkoj 12.

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets mellan kopplingsbordet och arduinon.

Kauj Ruam 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Tus txiv neej tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons 5V chaw nres nkoj.

Sedan s kopplar txiv neej den röda sladden kom txog rau thaum knapp som släpper igenom ström över txog andra sidan om txiv neej klickar på den. Om man inte klickar på den så ör strömmen fortfarande kvar på samma sida txiv neej åker sidled två knappar txog vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar txhua ström som går hauv i arduinon. Anledningen txog att txiv neej sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd (gula sladden), den sladden coj mus txog qhov chaw nres nkoj 7, det är här knappens funktion kommer txog användning. För om man klickar på knappen så kommer det komma in ström i port 7. Vi vet från tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

När man trycker på den knappen och det kommer ström txog chaw nres nkoj 7 så ska den sinndra sin 0: txog en 1: a eller om den redan har en 1: a så ska den ändra från en 1: a txog en 0: a.

Som vi vet tidigare så vet vi att om chaw nres nkoj 7 har en 1: a så ska chaw nres nkoj 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och chaw nres nkoj 12 så finns det en resistor som anpassar den strömmen som lampan vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar txhua ström som är kvar.

Kauj ruam 9: Klar

Klar
Klar

Nu ska du bara skicka in din kod in i arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickar på knappen uppe till vänster i din kod.

Pom zoo: