Cov txheej txheem:

Tshav Tswb Tswb Klok: 5 Kauj Ruam
Tshav Tswb Tswb Klok: 5 Kauj Ruam

Video: Tshav Tswb Tswb Klok: 5 Kauj Ruam

Video: Tshav Tswb Tswb Klok: 5 Kauj Ruam
Video: Sib Hawm Dhau (Time Passed) Music Video by: Deeda/Dib Xwb 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Sunrise Tswb Klok
Sunrise Tswb Klok

benodigdheden: cov

-arduino (ib qho ntawm ib qho)

-kab

-10k weerstand

-foton weerstand

-led lus

-klikker

Kauj ruam 1: Kauj ruam 1: Codeer Programma

om een arduino te kunnen coderen moet je het programma downloaden van de site. hier onder yog de link naar de download pagina:

www.arduino.cc/en/Main/Software

Kauj ruam 2: Kauj ruam 2: Code

Kauj ruam 2: Code
Kauj ruam 2: Code

Typ de code in het plaatje over, en zorg er voor dat je geen typ fouten maakt. een foutje kan er voor zorgen dat je code niet werkt.

de getallen in de zwarte vakjes kan je aanpassen aan de tes van persoonlijke smaak. de 500 yog de hoeveelheid licht tuag nodig yog om het tswb af te laten gaan. de 0.01 yog hoe snel het coj lichtje aan gaat, hoe kleiner dat getal hoe trager hij op volle kracht komt.

als je klaar khoov nrog de code, yog er txuas txuas hauv het programma een knop ntsib een pijltje naar rechts. daar kaar me kan je de code tuag je net geschreven hebt uploaden naar de arduino. ik raad aan om hier mee te wachten tot de hardware ook helemaal klaar is.

Kauj Ruam 3: Kauj Ruam 3: Kho vajtse

Kauj ruam 3: Kho vajtse
Kauj ruam 3: Kho vajtse

ik heb voor deze stap een daim duab toegevoegd.

de rode vlakken ntsib 10000 er op zijn de weerstanden en de cirkel links onder in yog de foton weerstand.

de so zijn allemaal draden, behalve de draden ntsib pijltjes, maar daar staat onder wat het zijn.

Kauj Ruam 4: Kauj Ruam 4: Xeem

Kauj Ruam 4: Xeem
Kauj Ruam 4: Xeem

Nu de code en kho vajtse klaar zijn yog het tijd om de code naar de arduino te uploaden. zoals ik eerder zij doe je dat ntsib het pijltje txuas boven hauv het programmeer programma. als dat gedaan yog kan je gaan testen ntawm de licht gevoeligheid goed yog ntawm de coj snel genoeg aan gaat en je waarden tuag je hebt ingevuld gaan tweeken tot ze ze zoo kawg nkaus vou zijn.

Kauj ruam 5: Xaus

persoonlijk heb ik om de elektronica te beschermen een klein simpel doosje gemaakt van karton. ik heb voor simpel karton gekozen omdat ik in dit project alleen maar ntsib de lub hauv paus pib khoom siv voor arduino gewerkt heb.

zelfs voor de starter kit is dit nog een simpel design omdat ik in tijdsnood zat. daarom heb ik er dus voor gekozen om met het simpele thema door te gaan in het doosje.

Pom zoo: