Cov txheej txheem:

Mobility Okosparkolo: 7 Kauj Ruam
Mobility Okosparkolo: 7 Kauj Ruam

Video: Mobility Okosparkolo: 7 Kauj Ruam

Video: Mobility Okosparkolo: 7 Kauj Ruam
Video: Saib Mis paub Poj niam (hluas nkauj) tus yam ntxwv lub siab 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Mobility Kev Pabcuam
Mobility Kev Pabcuam

Ib qho hlaws dai rau ntawm qhov hluav taws xob hluav taws xob volt. Az alapelgondolás be-és kimenő autók számlálása, és ezzel a parkoló foglaltságának megadása volt. Ezt a munka során e-mailküldő és tweetelő funkcióval bővítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek szabad helyekről.

Kauj Ruam 1: Eszközök, Alkatrészek

Ib lub tshuab hluav taws xob hluav taws xob hluav taws xob hluav taws xob hluav taws xob hluav taws xob, hluav taws xob hluav taws xob, hluav taws xob thiab hluav taws xob:

● Raspberry Pi 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● szenzoroknak külön dashboard, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

Kev them nyiaj yug - Powerbank

Kauj Ruam 2: Raspberry Pi's Szenzorok

Raspberry Pi's Szenzorok
Raspberry Pi's Szenzorok

Második lépésként összeállítottuk a hardveres részt, vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort és feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re. Yog lawm, hogy thiab működésüket yog ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt.

Kauj Ruam 3: Alapkód Megírása

Alapkód Megírása
Alapkód Megírása

Qhov kev txiav txim siab me me tuaj yeem hloov kho. Az elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki- vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Ua tib zoo saib, hogy kimenő, vagy thiab bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli thiab bent tartózkodó autók számát.

Kauj ruam 4: Tesztelés

Tesztelés
Tesztelés

Ib lub nroog uas zoo tshaj plaws nyob hauv kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt hiba.

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

Ib qho hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk yog, viszont tekintettel arra, hogy a rendszert csak felállítani kelljen egy esetleges helyváltoztatás esetén

Kauj ruam 5: Ntxiv Funkciók

Ntxiv Funkciók
Ntxiv Funkciók

Az 5. lépésben egyrészt ntxiv másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk ua. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami a foglaltságról ad tájékoztatást.

Kauj Ruam 6: II. Tesztelés

Ib qho piv txwv ntawm qhov kev txiav txim siab ntawm újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

Nws yog ib qho twitter résznél federalztünk fel egy olyan hibát, kuv yuav ua raws li cov lus pom zoo. Ib lub Twitter nem engedi ugyanis tau theej tawm ib qho ntxiv, tehát ha 30 perce yog 50 volt a foglaltság, és feem ntau yog az, hibát jelez, és program nem fut le. Ezt egy egyszerű időkiírás segítségével valósítottuk meg, ami problémát meg yog oldotta és posztok hitelességét és segít javítani.

Kauj ruam 7: Qhib

Faib
Faib
Faib
Faib

Utolsó lépésként a teljes összeállított rendszert kellett tesztelnünk. Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben yog szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

Tesztet 3 énkéntes segítségével végeztük, tehát a kocsik elhaladásával a foglaltság nőtt, és amikor azok a parkolót elhagyták, foglaltság visszacsökkent az eredeti Ib teszt alapján megállapítottuk, npua 1.5-sets teem sijhawm (sijhawm pw) volt a legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy munkánkat a vizsga során yog tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát”hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

Pom zoo: