Cov txheej txheem:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Cov Kauj Ruam
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Cov Kauj Ruam

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Cov Kauj Ruam

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Cov Kauj Ruam
Video: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Quentin Cornelissen: 4753267 & Aron Lawniczak: 4482492

Yuav ua li cas yog tus ntsuas troebelheidsmeter? Nws yog ib qho tseem ceeb uas koj yuav tau ua raws li cov lus qhia

Benodigdheden:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, cov khoom siv siliconen, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, jj,, kleine magneet, raj, Photon, Arduino, powerbank, gereedschap.

Kauj ruam 1: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR tau ntsib nrog tus neeg saib xyuas tus neeg saib xyuas lub tsev nyob hauv lub txaj txaj txaj. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje worden twee yas omhulsels gedaan afkomstig van PVC buis en een lege tube, deze zijn vastgemaakt ntsib lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het geheel wordt thiab geheel gevuld ntsib een siliconen cov khoom om het dej dicht te krijgen. Cia hierbij op dat er geen siliconen hauv het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous loj heev gemaakt om enkel licht op te vangen dat ncaj qha op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de constructie worden ob peb touwtjes vastgemaakt waarmee de constructie tom qab kan zakken/heisen. Cia hierbij op de lengte van het touw.

Kauj ruam 2: Casing

Casing
Casing

Leeg een geschikt doosje van enige innerlijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje dav aan de lat tau ntsib behulp van een nietmachine.

Kauj Ruam 3: Stappenmotor & LED

Stappenmotor & LED
Stappenmotor & LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de lub tsheb loj heev aan de doos ntsib behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas ntsib behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje direct onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. De coj yog nyob rau hauv een yas omhulsel van een tube gedaan. Hieraan yog ib qho magneet vastgeplakt.

Ua tsaug ntau os ib tsoom phooj ywg sawv daws. Hierdoor kan men de kabel van de LED en LDR gaan trekken.

Kauj Ruam 4: Volledige Constructie

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige constructie ter overzicht van alle onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. De powerbank tau ntsib behulp van een stroomkabel aangesloten aan de Photon, welke hij van stroom voorziet. De Photon, Arduino en stappenmotor paneel zijn alle drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

Kauj Ruam 5: Photon Bekabeling En Code

Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code

Hier yog de bekabeling te zien. Lub teeb ci ntsa iab ntawm lub teeb ci LED. Lange zwarte kabel leiden naar de LDR. De Arduino yog aangesloten op de Photon als stroomvoorziening en op de D1 thiab D2 tus pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. De benodigde code tseem zoo li toegevoegd.

Pom zoo: