Cov txheej txheem:

Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Cov Kauj Ruam
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Cov Kauj Ruam

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Cov Kauj Ruam

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Cov Kauj Ruam
Video: Leap Motion SDK 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Coj Reactie Spel Nrog Lcd Keypad Shield
Coj Reactie Spel Nrog Lcd Keypad Shield

Koj puas tau hnov dua lub tsev kawm ntawv tau ntsib een arduino? Klinkt lawm! Dan moet je eerst een idee hebben voor een spel. Ik dacht meteen aan spellen waar je snel op een knop moet drukken als hij licht geeft. Dus ik keek op het internet en vond een projectje waar dit spel wordt gemaakt. Als yog kuv tuag versie wilt maken ga dan naar: https://www.gadgetronicx.com/reflex-test-game-using-arduino/. Maar van het kopiëren van iemand anders project leer je niks, dus moest ik er iets bij doen. Ik tau ntsib hnub nyoog geïnteresseerd hauv het lcd scherm tuag ik tau gekregen voor deze opdracht, maar mijne werkte niet zo goed. Om het makkelijker te maken kreeg ik een Lcd Keypad Shield tuag ik ncaj qha kon zetten op de arduino. Nej ua tau lom zem heev li os phooj ywg sib pab txhawb nqa os phooj ywg kuv sub rau koj lawm os. Nyob rau hauv deze qhia tau txhais ceg Kuv tuaj yeem ua li cas kuv tuaj yeem ua tau.

Khoom siv

  1. Arduino Ib
  2. Lcd Keypad shield (D1 ROBOT)
  3. 10 kab kab
  4. 4 LED teeb
  5. 10k ohm weerstandje
  6. 4 100 ohm weerstandjes
  7. 4 Drukknoppen

Kauj ruam 1: Lcd Keypad Shield

Lcd Keypad Shield
Lcd Keypad Shield
Lcd Keypad Shield
Lcd Keypad Shield

Nws yog qhov ua tau zoo tshaj plaws. De shield moet er zo op dat de pins op de goede plek zijn, dit is het makkelijkst te zien bij de analoge pins. Iets belangrijks om te weten yog dat de shield niet aangeeft welke digitale pins beschikbaar zijn. Van vooraf zijn de beschikbare pinnen op de rij 13-12-11-3-2-1-0. Bij mijn shield yog tus pin 12 niet beschikbaar, de reden daarvoor yog niet duidelijk. Ik heb op de shield pinnen laten solderen zodat de draadjes er makkelijker ingaan. Pin 1 en 2 kunnen ook niet gebruikt worden voor input, alleen als output.

Kauj Ruam 2: Het LED Spel

Zoo LED Spel
Zoo LED Spel
Zoo LED Spel
Zoo LED Spel

De schakeling yog te repliceren van de foto dus wat ik ga doen yog uitleggen wat er eigenlijk gebeurd hauv de schakeling. De code zet ik in de volgende stap maar ik leg het nu uit. Als het programma pib knippert een ledje 3 keer waarna het spel pib. Tijdens het spel gaat volgens een specifieke volgorde ledjes aan. Dit wordt geregeld qhov rooj een ntu tuag kiest welke pin een signaal mag sturen. Als je niks doet blijft het lampje aan omdat de stroom thiab naar de av kan, als je op het bijbehorende knopje drukt gaat het signaal naar de input. Hierdoor triggert een cuam tshuam kev tuag de variabele voor de punten +1 doet.

Kauj Ruam 3: Alles Samen Doen

Alen Samen Doen
Alen Samen Doen

Eerst moet het spel aan de arduino ntsib de shield verbonden worden. Dat yog niet zo moeilijk gewoon de foto volgen ntsib hulp van de code. Dab tsi yog qhov ua tau zoo tshaj plaws los ntawm qhov ua tau zoo tshaj plaws yog:

Na het 3 keer knipperen wordt "GO!" geprint om aan te geven dat het spel yog begonnen. Aan het eind geeft het spel aan hoeveel punten je hebt als volgt: "Cov ntsiab lus: (aantal punten volgens cov ntsiab lus hloov pauv)". Als je een specifiek (maar aanpasbaar) aantal punten overschrijdt krijg je een berichtje tuag zegt "KOJ YUAV !!!".

Kauj ruam 4: Einde

Als je de stappen hebt gevolgd ben je nu klaar! Een redelijk simpel spel samen ntsib een lcd scherm. Txawm li cas los xij, txawm hais tias koj tau ua dab tsi los xij, kuv tseem tsis tau qhia tawm cov ntaub ntawv los ntawm cov ntaub thaiv npog. Ik hoop dat dit projectje goed gebruikt kan worden om te starten ntsib arduino en dat je txawm lol hebt ntsib het spel.

Ua tsaug ntau ntau!

Pom zoo: