Cov txheej txheem:

Tsev Ntse Hauv Chaw Taws Teeb: 5 Kauj Ruam
Tsev Ntse Hauv Chaw Taws Teeb: 5 Kauj Ruam

Video: Tsev Ntse Hauv Chaw Taws Teeb: 5 Kauj Ruam

Video: Tsev Ntse Hauv Chaw Taws Teeb: 5 Kauj Ruam
Video: Tseem Ev Lub Kawm - Koos Loos 2024, Lub Xya hli ntuj
Anonim
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse
Lub Tsev Ntse

Cov ntaub ntawv:

dunne gelamineerde hout platen.

1 x grondplaat ntsib een txoj kab uas hla 1 cm

kleine noj

2 x qob

plakband

veel kabels ntsib txoj kab uas hla 0.3 cm

veel jumper kabel

gereedschap:

boormachine

lijmpistool

soldeerbout

schroevendraaier

tivthaiv

2 x relais boards ntsib 4 relais er op

1 x Raspberry pi 3 ntawm 4

1 x ethernetkabel (min 1 meter)

2 x voeding kabels voor 12 V (1 ntsib jack en 1 ntsib zichtbare VCC thiab GND kabel)

1 x Raspberry pi voeding kabel

1 x druppel sensor nrog bijhorende hloov pauv

1 x MCP3208 (ADC)

1 x PCF8574 (voor lcd)

1 x I2C LCD scherm

1 x arduino UNO

1 x RFID (VMA405)

4 x leds

4 x coj sawb (12V)

4 x LM35GZ (ntsuas cua sov)

1 x potentiometer

1 x Mb120 vooding module (3.3V en 5V)

Tag nrho cov kost van het project yog ongeveer 130 euro tshwj tsis yog het verwerkte hout.

Hauv qhov zoo tshaj plaws vindt u de BOM tau ntsib txhua qhov txuas en prijzen van de componenten.

Kauj Ruam 1: Elektronica Aanlsuiten

Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten

Pib ntsib de T-cobbler van de raspberry pi te monteren op het breadbord en plaats de MB102 (voeding) aan de andere kant van het breadbord. Zorg ervoor dat ze een gemeenschappelijke av hebben. Daarna plaats je de mcp3208 en de PCF8574 sluit deze juist aan op de raspberry pi3. Vergeet niet van een pullup weerstand te plaatsen voor de i2C npav. Maak gebruik van de externe voeding als bron niet de Raspberry pi. Cov neeg Indien je het fout aansluit ntawm als er problemen zijn yog dit veiliger. slan aan de pcf8574 de 8 datalijnen aan van de LCD en verbind alle andere kabels van de lcd ntsib de raspberry pi. Je kan de backlight ook activeren maar gebruik hiervoor de externe voeding. Maak een spanningsdeler ntsib een weerstand en de potentiometer om zo de lichtintensiteit te kunnen meten. Khaub ncaws deze 4 spanningsdelers thiab aan op de MCP analoge ingangen. De LM35GZ cov ntsuas cua sov heeft 3 pinnen de gnd, vcc en de de output. verbind deze ntsib nrog sab nrauv voeding en de MCP. De RFID sluit je aan op de Arduino. Voed de arduino ntsib de USB-kabel vanuit de Raspberry pi. Dit yog qhov kev ntsuas omgeving nadat deze schakeling volledig juist yog en werkt kan je hem verwerken in de maquette. Kev hais lus tsis txaus ntseeg borden ntsib de 12 V voeding en sluit alles ingangen aan op de raspberry pi. Aan de uitgangen hang je het slot, 2 leds thiab de 4 ledstripts. De overige leds sluit je rechtstreeks aan op de raspberry pi ntsib een voorschakelweerstand.

Kauj ruam 2: Maquette

Maquette
Maquette
Maquette
Maquette
Maquette
Maquette

Maak de maquette volgens de schetsen. Gebruik houtlijm om de muren loj te lijmen en nagels voor de dikkere grondplaten. Voorzie een ntxiv achter kamer voor de hardware. Voorzie een 2 platen voor de achterkamer te kunnen bedekken en 1 voor de hardware tom qab op te kunnen monteren. De houten plaat voor de achterkamer te bedekken voorzie je van 4 magneten om het huis dan gemakkelijk te kunnen sluiten. Aan de binnenkant van de achterkant monteer je een thav duab zodat de achterplaat ergens kan tegen staan. Hierop plaats je ook nog 4 magneten. Monteer op de achterplaat ook nog 2 handvatten voor het gemakkelijk te kunnen openen van het huis.

Kauj Ruam 3: Website En Code

Lub Website En Code
Lub Website En Code
Lub Website En Code
Lub Website En Code
Lub Website En Code
Lub Website En Code

Gebruik python voor het openzetten van een website op de raspberry pi en ook voor het inlezen an alle sensoren op de. Kuv tsis tuaj yeem ua lub vev xaib zelf aanmaken lossis kiezen hoe deze eruit ziet. Ua raws li cov lus HTML, CSS en javascript voor de frontend. Gebruik socketio voor het versturen van de data tussen de backend en frontend. Cov ntaub ntawv tag nrho ntawm te slaan gebruik je mysqlworkbench en maak je een qauv op je Raspberry pi. Het Arduino gedeelte bestaat uit het inlezen van de id's met de RFID en het doorsturen van de ingelezen waardes naar de Raspberry pi via seriële communicatie. Lub tsev zoo tshaj plaws hauv tsev qiv ntawv sab nrauv lub tsev qiv ntawv zoo tshaj plaws los ntawm RFID. De Raspberry pi leest alle andere analoge sensoren hauv ntawm MCP3208. De druppel sensor yog analoog thiab digitaal inlezen. De MCP maakt gebruik van de SPI npav om te communiceren ntsib de Raspberry pi. Maak gebruik van threads om de software voor de sensoren en de website op hetzelfde moment te laten werken.

Hier vind u alle andere nuttige informatie voor het maken van dit project. (Software en meer)

Kauj Ruam 4: Monteren Kho Vajtse

Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse
Monteren Kho vajtse

Nadat txhua qhov software hauv orde is en de harware juist is aangesloten kan je testen al alles werkt. Cov neeg Ixayees txhua tus ua haujlwm nyob rau hauv vlot verloopt kan je beginnen aan het verwerken van alle componenten in de hardware kamer. Plaats de breadbords, relais, Raspberry pi en de arduino uno op een plaat. Verleng alle draden zodat de leds en led strip in de kamers passen. Gebruik hiervoor een soldeerbout en krimpkous om de verlengingen mooi af te werken. Monteer ook txhua qhov ntsuas kub nyob rau hauv lub licht sensoren hauv de muur en verleng de kabels waar nodig. Hang de RFID aan de linker zijkant van het huis en boor een gat van een diameter van 0.5 cm. Hier qhov rooj hla txhua kabels van de Arduino en het slot. Aan de andere kant van de maquette plaats je het LCD scherm en hier boor je ook een gat van 1 cm. Verleng txhua kabels van de PCF8574 en verbind ze ze door het gat. Monteer een yas L profiel aan de onder kant zodat de plaat nrog txhua lub tshuab hluav taws xob nyob hauv recht staan. Monteer in de bovenste kamer bij de convertor voor de regen sensor een dikke plaat om daar aan een plankje te hangen om de plaat te kunnen vergrendelen. Verwijder ook 1 cm aan de onder kant van het frame met de magneten zodat daar alle kabels door kunnen. Gebruik dubbelzijdige plakband om de kabels geordend te houden en om zo een overzicht te behouden hla de schakeling. Aan de led strips hangt er een plakker trek de onderste laag van de strip en plak het aan de bovenkant.

Kauj Ruam 5: Ua tiav

Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking

De maquette yog tam sim no mus als klaar. Je kan de deze nu nog afwerken met verf of je kan deze beplakken met stickers om de kamers er wat leuker te laten uitzien. Als u de maquette zou willen uitbreiden thiab kan u altijd de overige plaats op de zolder benuttigen als ntxiv kamer.

Pom zoo: